Články

9. február 2007 - Aktuálne zo zbierky

Som rád, že som sa konečne dostal aj k napísaniu ďalšieho príspevku na stránku. Tí docenti a podobní ma tento rok akosi dlho otravovali. Musím sa priznať, že som moc nemal čas kontrolovať svoje kaktusy a sukulenty, ale aj napriek tomu mi vykvitla Hatiora salicornioides a Crassula cv. Morgan Beauty, ktorá sa na to pripravovala dobré 2 mesiace.

Hatiora salicornioides

Crassula cv. Morgan Beauty

Horšie sú na tom výsevy v ktorých som zistil nezvaných návštevníkov - sciáry(smútnice). Pod fytotrónom mám nainštalované také tie lepiace pásky na muchy, zakročil som Mospilanom, tak dúfam, že aspoň niečo prežije. Najhoršie sú na tom výsevy Lobívií a Aylosterí, ktoré sú vysiaté v nanukáčoch. Sa to tam rýchlejšie šíri ako v obyčajných malých kvetináčikoch, takže odteraz vysievam len do malých kvetináčikov.
Tiež budem musieť postupne prepikýrovať novembrové výsevy, lebo na niektoré sú už veľmi natesno a nemajú sa kam rozrastať.

Gymnocalycium calochlorum JN 162

Aylostery, Rebutie, Lobivie a niektoré Echinocereusy som vytiahol na balkón. Tam kde boli predtým bolo 12°C, takže toto by mohlo byť pre ne lepšie.

debnička s kaktusmi

späť

© PPzTT 2006 - 2008

hlavička

Články