Články

11. apríl 2007 - Začína sezóna

Ako ste si mohli všimnúť tak som trocha upravil dizajn, resp. rozšíril hlavné pole. Dúfam, že to nebude na škodu. Všetky rastliny už sú vonku a dokonca už letním aj semenáčiky, ktoré som vysieval na jeseň. Musia si u mňa navyknúť na fakt, že sa s nimi maznať nebudem.

Celkom pekne tlačia puky moje obľúbené Rebúcie, ale zahanbiť sa nedajú ani klasiky Mammillárky. Dôkazom toho, že rebúcky sú veľmi vďačné rastlinky a kvitnú vo veľmi malom veku je aj tento semenáčik Rebutia senilis v. elegans, ktorý je zasadený v štvorke kvetináčiku, takže kvitne už pri priemere rastliny 1,5 cm. Je to rastlina z mojich prvých výsevov a tak som na ňu právom pyšný.

Kaktusom som tiež pripravil nové priestory, už nebudú na parapetoch, ale vyrobil som im "stoly" (tie úvodzovky sú naozaj na mieste), ktoré zatiaľ tienim starými záclonami. Ešte uvidím či to bude len dočasné riešenie alebo trvalé. Po vybratí na letné stanovisko som rastliny tienil starými novinami, no aj tak sa mi podarilo pár rastlín pripáliť, keď som si myslel, že už sú pripravené na priame slnko a oni neboli. Rastliny som najskôr rosil prevarenou vodou, do ktorej som pár krát pridal aj previcur. Pred pár dňami som sa odhodlal aj k prvej ozajstnej zálievke a rastliny sa pekne napili.

Tiež som si už zohnal pár nových rastlín, najmä rastliny môjho obľúbeného rodu Rebutia, na obrázku môžete vidieť Rebutia albiflora, Aylostera muscula a Aylostera heliosa v. theresae.

späť

© PPzTT 2006 - 2008

hlavička

Články