Články

14. október 2007 - Aktuálne zo zbierky

Nastala jeseň. Ranné teploty pomaly, ale isto začínajú klesať až k nule a rastliny začínajú krásne vytrňovať. A nielen dospelé rastliny, ale už aj ročné semenáče. Lobívie sú v tom často najusilovnejšie, ako táto feroxka. Niektoré, napríklad tento Turbinicarpus roseiflorus, sa počas septembrových dažďov napili výdatnejšie akoby by bolo vhodné, ako sa povie medzi kaktusármi "nachlastali sa" a ich rastlinné telá to nevydržali a praskli. Potešil ma aj Ariocarpus fissuratus, ono je to vždy významná udalosť, keď vám kvitne prvý ariják v živote i keď je navrúblovaný.

Iné rastlinky poctivo vytláčajú plody ako táto Mammillaria bocasana. Je to síce bežná rastlinka, ale tie červenoružové plody kontrastujú s rastlinou priam bohovsky a keď sa k tomu pridá ešte jesenné slnko o výber správnej fotky je postarané.

Zahanbiť sa nenechajú ani iné sukulenty. Titanopsis calcarea poctivo tlačí kvetné puky, ale stále nie a nie vykvitnúť. Dúfam, že sa dočkám. Na poslednej fotke je ďalšia zaujímavá miniatúrka Mammillaria schiedeana. Troška má síce narušené svoje períčkovité otŕnenie od dažďa(oni to ževraj moc nemusia), ale aj tak je s tými kvetmi rozkošná.

späť

© PPzTT 2006 - 2008

hlavička

Články